Що корисніше за фету чи бринзу?

У бринзі теж є ряд корисних речовин: натрій, фосфор, калій та сірка, вживання цих елементів позитивно позначається на стані шкіри, зубів, кісток та зору. При цьому калорійність значно (майже в 1,5 рази) вища у сиру фета. Незважаючи на візуальну схожість, ці сири все ж таки відрізняються один від одного.25 Sept 2020

Бринза містить більше натрію, але у 1,5 рази менше калорій, ніж Фета. Вона оптимально підходить людям, що сидять на дієті, проте, вживати її краще в першій половині дня, щоб уникнути набряків наступного ранку. Незважаючи на досить високу калорійність, у Фете багато вітаміну А, кальцію, фосфору та білка.

За текстурою фета більш кремова, тоді як бринза більше нагадує пресований сир. Відрізняється та колір: грецький продукт – білий, бринза може бути жовтуватий. Обидва сорти відрізняються поживними властивостями. У бринзе міститься більше натрію (особливо в солоній) та калію.

Замінити фету можна іншим розсольним сиром – бринзою. Цей сир також як і фета виготовляється з овечого молока, визріває та зберігається в розсолі, але на відміну від фети трохи пресується. Бринза менш калорійна, ніж фетаале більш солона.