Що корисного у крупі кіноа?

До складу кіноа входить: білків – 8 г, жирів – 4 г, вуглеводів – 39 г, клітковини – 5 г, цукру – 2 г, натрію – 13 мг. Кіноа – повноцінний білок, містить усі дев'ять незамінних амінокислот. Також ця крупа — багате джерело заліза та магнію. Користь кіноа ще й у тому, що воно містить вітамін Е, калій та магній..Nov 10, 2020

Чим корисна гречка Гречка за вмістом харчових волокон та білка дорівнює кіноа. У ній трохи менше фолієвої кислоти, але її легко заповнити за рахунок свіжої зелені. Зате гречана крупа трохи менш калорійна порівняно з кіноа – 120 ккал на 100 г (у вареному вигляді).

КОРИСТЬ КІНОА ДЛЯ ОРГАНІЗМУ ЖІНОК Також продукт пом'якшує перебіг синдромів ПМС та менопаузи. Завдяки високому вмісту сильних антиоксидантних компонентів (селен, марганець, вітамін Е) вживання крупи також знижує ризик розвитку раку молочних залоз.

Лікувальний ефект кіноа діють весь організм, від кісток — до внутрішніх органів. Великий вміст клітковини робить крупу необхідною для хворих на діабет, сердечників та гіпертоніків. Кінва використовується для виведення з організму шлаків, токсинів, зайвого холестерину.