Що корисного у легенях?

Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому небагато, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичій легені міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.

Харчова цінність та хімічний склад "Легке яловиче".

НутрієнтКількість% від норми 100 г
Калорійність103 кКал6.1%
Білки15.2 г20%
Жири4.7 г8.4%
Вода77.5 г3.4%

Яловича легка вміст білків містить 16,20 г білка на 100 г продукту.

Щоб легке не випливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка придавити її вантажем. Порізане на середні шматочки легке буде варитися приблизно годину, а ціле чи половинки – від 1,5 до 2 годин.