Легке також є одним із важливих компонентів у виробництві ліверної ковбаси. Повноцінних білків у легкому небагато, і засвоюються вони гірше за білки м'яса. Однак у яловичій легені міститься велика кількість вітамінів С, РР, В1 та В2, калію, фосфору, натрію та магнію, а також мікроелементи – залізо та йод.
Харчова цінність та хімічний склад "Легке яловиче".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 г |
---|---|---|
Калорійність | 103 кКал | 6.1% |
Білки | 15.2 г | 20% |
Жири | 4.7 г | 8.4% |
Вода | 77.5 г | 3.4% |
Яловича легка вміст білків містить 16,20 г білка на 100 г продукту.
Щоб легке не випливало під час відварювання, можна покласти в каструлю кришку меншого діаметру і злегка придавити її вантажем. Порізане на середні шматочки легке буде варитися приблизно годину, а ціле чи половинки – від 1,5 до 2 годин.