Що корисного у субпродуктах?

Усе субпродукти містять холестерин, тому їх не варто є людям з атеросклерозом в анамнезі, з патологіями серцево-судинної системи та з ожирінням. Дітям субпродукти вводять в останній продукт і починають з мови – він найлегше засвоюється.

Субпродукти містять: води – 20-80%, білків – 12-20%, жиру – до 12%, мінеральні речовини, а також вітаміни A, D, групи В, РР, Е і К, причому вітаміном А та вітамінами групи В особливо багата печінка.

Субпродукти розрізняються як за смаком, а й у своєї харчової цінності. Мова, печінка, нирки, серце і мізки мають майже таку ж високу харчову цінність, як м'ясо (при цьому вміст вітамінів і мікроелементів у цих субпродуктах може бути навіть вищим).