Імбирний свіжий корінь може стати чудовим зігріваючим засобом короткочасної дії, а також зниження температури тіла. І якщо необхідний саме короткочасний ефект, сухий порошок вживати не рекомендується. Справа в тому що порошок має більш глибокий і тривалий вплив.Dec 21, 2020
Для лікувальних та профілактичних цілей варто використовувати свіжі кореневища, а сушений імбир підійде як пряність у кулінарії. Корисні властивості: Допомагає при морській хворобі та токсикозі у вагітних, знімає нудоту (у свіжому вигляді (пожувати шматочок) або в вигляді напою) Сприяє травленню та прискорює обмін речовин
У засушеному імбирі джинджерол перетвориться на шогаол — корінь, навпаки, буде вдвічі гостріший за свіжий. З вітамінів у складі імбиру найбільше РР, К та В6. Разом вони допомагають нервовій системі впоратися з підвищеними навантаженнями, покращують пам'ять та розганяють обмінні процеси в організмі.
Сушений імбир добре допомагає при захитуванні і нудоті, але найбільше корисним і ефективним для організму є звичайний корінь імбиру. Крім великої кількості вітамінів, чай з коренем імбиру покращує апетит.