Вважається, що він також має болезаспокійливий, протизапальний та протинабряковий. ефект. У Егермейстері також міститься чимало вітамінів групи РР та B та безліч корисних мікроелементів. Зрозуміло, корисним єгер буде, тільки якщо пити його в розумних кількостях.
Для профілактики застуди достатньо лише 20-40 мл лікеру кімнатної температури, його можна як випити у чистому вигляді, так і додавати в чай. А покращити травлення допоможе класичний крижаний шот – горілчана чарка з охолодженим до -18ºС напоєм, що випивається залпом.
Охолоджений Єгермейстер прийнято пити залпом. Зазвичай його подають як аперитив — до основного прийому їжі. Трав'яний лікер пробуджує апетит і, вважається, сприяє травленню. У біттері, якщо подати його за кімнатної температури, яскравіше відчуваються трав'яні мотиви.