Найбільш відомі страви китайської кухні. качка по-пекінськи, димсам, смажений рис, столітнє яйце, черепаховий суп. Існують звані вісім видів китайської кухні (кит. трад.
В основному китайці воліють варені овочі сирим. Овочі нарізаються тонкими смужками або на маленькі шматочки і готуються з м'ясом, тофу, рибою, морепродуктами або локшиною. Овочі можуть також використовуватися в супах, тушкованих стравах або як начинки для пельменів або баоцзи.
Качка по-пекінськи Качка по-пекінськи (糖醋里척) Мабуть, головна страва китайської кухні та саме популярне. Воно не відноситься до повсякденної їжі китайців, а скоріше побільшало їжею для туристів.
На легкий сніданок подають хлібці з кунжуту, а як напій – соєве молоко. Невелика миска рису – також некалорійна їжа, у тому числі різноманітні салати з моркви, водоростей і шпинату, булочки на пару з бобовою начинкою. Особливе місце у китайською сніданку займають каші з рису, гречки та інших круп.