Що має право називатися коньяком?

Називатися справжнім коньяком має право лише напій, виготовлений у регіоні Пуату-Шаранта у Франції. Технологію його виробництва суворо регламентовано Національним Міжпрофесійним Бюро коньяків.

Коньяк (фр. cognac) – міцний алкогольний напій (різновид бренді), що виробляється з певних сортів винограду за особливою технологією в департаменті Шаранта в регіоні Нова Аквітанія, Франція.

Це алкогольний напій, який виробляють методом подвійної перегонки із виноградного соку. Коньяк витримують у дубових бочках не менше 30 місяців, міцність напій – 40 градусів. Право називати так свою продукцію мають лише виробники з французького регіону Пуату-Шаранта, де знаходиться місто Коньяк.

Бренді – міцний напій, виготовлений шляхом безперервної, подвійної чи потрійної перегонки з виноградного соку, виноградних вичавків чи фруктової браги. Коньяк – виноградний бренді, Вироблений шляхом подвійної дистиляції за суворими правилами, що регулюються на законодавчому рівні.