Солодощі провокують зростання кількості мікроорганізмів у ротовій порожнині, що підвищує ризик розвитку карієсу. Невикористана глюкоза запасається в печінці, що при тривалому зловживанні рафінованим цукром може призвести до ожиріння печінки.
Цукор – Ідеальне джерело енергії, він необхідний для нормальної роботи мозку, м'язів. Без цукру погіршується кровопостачання головного та спинного мозку. Нестача цукру у харчуванні може призводити до слабкості, запаморочення, сонливості, зниження інтелектуальних здібностей.
Якщо ви вирішили замінити цукор на більш корисний варіант, краще розглянути мед, кленовий сироп, сироп з топінамбуру, мальтозну патоку, траву стевію. Вони довше засвоюються і не викликають різкого підвищення рівня цукру у крові.