Що міститься у вареній картоплі?

У хімічному складі продукту є: холін, вітаміни A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, ніацин, фолієва кислота, а також мінеральні речовини, необхідні організму людини: калій, кальцій, магній, залізо, йод, кобальт , марганець, мідь, молібден, селен, фтор, цинк, натрій та фосфор.

Варена або запечена картопля практично не містить жиру. Бульби багаті на крохмаль, але містять менше калорій, ніж еквівалентна порція макаронів з м'яких сортів пшениці або рису. Більш того, на відміну від вищеописаних страв, картопля містить корисні мікроелементи, такі як вітамін С, фолієва кислота та калій.

Бульби також є джерелом вітамінів A, B1, B2, B5, B6, C, E, K та фолієвої кислоти. У відвареному картоплі присутні природні антиоксиданти, ніацин та холін. Корисні та шкідливі властивості вареного картоплі Невисока калорійність відвареної картоплі є не єдиною цінною властивістю даного продукту.

В складі картоплі є кальцій, залізо, фосфор, вітаміни B, C, K та P. Також він містить багато клітковини та білка – важливих для організму речовин, які переважно перебувають у шкірці. Саме з цієї причини відвареної картопля у мундирі буде корисніше, ніж очищений.