Обов'язково у раціоні мають бути кисломолочні продукти низької жирності: кефір, ряжанка, сир і сирні сирки, сир. Як джерела вуглеводів використовуються каші: гречана, вівсяна, пшоняна, рисова. Свіжі овочі та фрукти слід вживати щодня, у кількості 600-800 грамів.
Продукти, які варто виключити із раціону: газовані лимонади; цукор, маргарини, консерванти; зайва кількість борошняного та солодкого; смажені, жирні, копчені продукти.
ПРИКЛАДНИЙ РАЦІОН ХАРЧУВАННЯ ГІМНАСТОК – обід (14.00-15.00): щи – 100 г, парова котлета з відвареною цвітною капустою, салат зі свіжих овочів, напій з лимоном та медом; – вечеря (18.30-19.30): капустяна запіканка з яйцем, журавлинний морс.
Гімнастки, в першу чергу, потребують наступних вітамінах: А, В, В6, РР, С та Е. Не менш важливі мінеральні речовини (солі кальцію та фосфору, солі натрію, калій, магній, залізо). Мінеральні речовини є складовою частиною кісткової системи, регулюють водний обмін, сприяють перенесенню кисню у м'язи.