Дозволяються: страви рідкі, напіврідкі та напівв'язкій консистенції; 5–6 г кухонної солі, 50 г сухарів із пшеничного борошна; слизові або ретельно протерті супи з крупи на воді або слабкому овочевому відварі, суп-крем із вивареного м'яса; суфле, кнелі, парові котлети; 1–2 яйця некруто на тиждень, білковий омлет; паровий …Feb 28, 2012
Корисна їжа для підшлункової – це підсушений хліб чи прісні сухарі. Страви з нежирних, дієтичних сортів м'яса та риби. Підходить індичата, кролик, нежирна яловичина, курка, телятина та інші. Продукти, які любить підшлункова, повинні бути приготовлені на пару або подаватися у вареному або тушкованому вигляді.
Дієта при панкреатиті: меню на кожен день
- Сніданок: вівсяна або рисова каша на воді, чай (можна з медом), несолоний сир або сир з варенням;
- Другий сніданок: морквяний сік, печені яблука або груші без шкірки, кисле молоко;
Основним методом лікування ферментної недостатності Підшлунковою залозою є довічний замісний прийом ферментів з їжею. Покази до замісної ферментної терапії при панкреатичній недостатності: стеаторея з втратою більше 15 г жиру в стуки, білково-енергетична прогресуюча недостатність.