Що можна приготувати зі свіжої папороті?

Орляк можна додавати в супи, салати та запіканки, використовувати як начинку для пиріжків, млинців та вареників, робити з нього закуски, а також гасити, смажити і подавати як гарнір до м'ясних та рибних страв. Якщо папороть подрібнити за допомогою блендера, він може чудово доповнити соуси чи підливи.

Вимочують зазвичай годин 12-15, змінюючи воду якнайчастіше. У будь-якому випадку солоність визначають на смак (папороть повинен стати майже прісним), враховуючи, що при використанні приправ, що містять сіль, блюдо може вийти пересоленим.

Їстівними видами папороті вважається орляк звичайний, страусник звичайний, осмунда коричнева. А всі інші види несмачні або навіть отруйні. Молоді паростки орляка, віком 10-15 днів, схожі за смаком білі гриби. Найсмачнішими вважаються ті паростки, у яких листові пластини ще не розгорнулися.