Алюмінієві форми ідеально підходять для випічки відкритих та закритих пирогів, тортів, кексів. Вони дуже зручно готувати лазанью, гратени, запіканки. Форми виручать і тих, хто любить запечені овочі. Овочі не підгоряють і не висихають у процесі приготування, залишаються соковитими та ароматними.
Важливою перевагою алюмінієвих форм є їхня стійкість до перепадів температур: заморожену їжу в такому посуді можна, можливо відразу ставити у гарячу духовку, не чекаючи розморожування. Такий посуд можна, можливо використовувати у великому діапазоні температур: від глибокого заморожування до нагрівання до +350 градусів.
Для духовки
- Форму не потрібно змащувати олією! …
- Для того щоб їжа рівномірно пропеклася і не підсохла зверху рекомендуємо закрити ємність алюмінієвий фольгою чи кришкою.
- Не ставте в порожній контейнер, перед тим як відправити туди страву, прогрійте духову шафу до потрібної температури.
Відповідь – звичайно можна, можливо. Багато хто використовують для приготування запіканок невеликі чавунні каструлі, у них виходять чудові пироги на кшталт класичних шарлоток.