Що найважче перетравлюється?

Вся їжа з погляду травлення ділиться на легку та важку. До важкої їжі відносяться молоко, чорні боби, сирі овочі, яловичина та свинина, у той час як рис, наприклад, вважається легкою їжею. Приготування та поєднання продуктів може змінити ці якості їжі.

Сюди відноситься: гречка, пшоно, кіноа та дикий рис. Також досить легко засвоюється цільнозерновий хліб. Вибирайте максимально корисні варіанти без сумнівних рослинних олій, дріжджів та цукру.

А є й такі продукти, які зовсім не перетравлюються….При цьому багато з них виводяться з організму, так і не перетравивши:

  • – кава та чай з молоком;
  • – риба та рибні консерви;
  • – м'ясо, тушонка, паштет;
  • – твердий сир із незбираного молока;
  • – макаронні вироби із твердих сортів пшениці.