Вся їжа з погляду травлення ділиться на легку та важку. До важкої їжі відносяться молоко, чорні боби, сирі овочі, яловичина та свинина, у той час як рис, наприклад, вважається легкою їжею. Приготування та поєднання продуктів може змінити ці якості їжі.
Сюди відноситься: гречка, пшоно, кіноа та дикий рис. Також досить легко засвоюється цільнозерновий хліб. Вибирайте максимально корисні варіанти без сумнівних рослинних олій, дріжджів та цукру.
А є й такі продукти, які зовсім не перетравлюються….При цьому багато з них виводяться з організму, так і не перетравивши:
- – кава та чай з молоком;
- – риба та рибні консерви;
- – м'ясо, тушонка, паштет;
- – твердий сир із незбираного молока;
- – макаронні вироби із твердих сортів пшениці.