Що називається просік?

Просекко – це ігристе вино з Італії, яке виготовляється з винограду Глера. Його часто порівнюють із французьким шампанським, проте різниця між ними досить велика, а тому таке порівняння не завжди виправдане.

Вміст цукру в просік та шампанському Найпопулярніші: brut, extra dry та dry. Все це – сухі ігристі, дебрют» – Найбільш сухий варіант. Однак унаслідок різних методів виробництва, просік dry буде фруктовим та легким.

Вино витримується у великих резервуарах у меншим тиском, тому бульбашки просік не такі “наполегливі”, а саме вино більш пінисте. В ароматі більш витончених просік присутні ноти тропічних фруктів, бананового крему, фундуку, ванілі, меду та жимолості.

Це традиційний смак ігристого вина, що користується популярністю у всьому світі. Просікко екстра-драй багатий ароматами стиглих сонячних фруктів – груші та яблука. Незважаючи на малий вміст цукру у складі, напій дуже ніжний та м'який.