Придатний посуд для індукційних плит – з феромагнітного сплаву, нержавіючої сталі, чавуну. Феромагнітні матеріали. Це сплави заліза, які підтримують електромагнітну індукцію.
На посуді з деформованим або тонким дном готувати на індукції складно – їжа може підгоряти зверху, залишаючись всередині сирою. Добре, якщо розміри посуду відповідають діаметру конфорки. Сковорода або каструля може бути трохи менше, але ненабагато. В ідеалі конфорка має бути зайнята не менше ніж на 70%.
Від нього розігрівається посуд, продукти варяться, смажаться і тушкуються природним чином. Використовуючи адаптер, можна сміливо ставити на індукційну кухонну плиту вироби зі скла, кераміки, глини, міді, сталі, алюмінію, чавуну. Можливості використання певного виду кухонного начиння потрібно уточнювати при покупці диска.