Що німці їдять на вечерю?

Обід теж мало відрізняється від середньоєвропейського. З 12 до 14 години прийнято поласувати супом і обов'язково м'ясом з картоплею, овочами чи салатом, або спробувати м'ясні розбрати, шморбратен, шнельклопс, біфштекс по-гамбурзькому. Супи готують з рибою чи м'ясом, картоплею та сочевицею, навіть із кропивою.

Перш за все вважається, що німці воліють ситну їжу: багато м'яса, переважно свинини, з квашеною капустою та картоплею. І «типово німецькими» десертами довгий час вважалися калорійні франкфуртські вінці, шварцвальдський торт, марципан, німецькі пряники, штолени та спекулос.

З напоїв німці воліють свіжозварену каву, апельсиновий сік та молоко. На відміну від Великобританії, де трапеза на початку дня зведена практично в ранг культу, у Німеччині поняття «традиційна німецька сніданокяк такого не існує.