Що означає Тандирний?

Тандир – це один із видів печей. Його особливістю вважається особливий спосіб приготування їжі. Страви готуються без жиру, за рахунок тепла від нагрітих стін – виходить неймовірно смачно і корисно!

Принцип дії тандира полягає в тому, що глина з якої виготовляються тандири, протягом години-півтори добре розігрівається за допомогою горіння дров у середині печі. Вогнище в тодірі може досягати до півметра, тому бажано не розташовувати його близько до легкозаймистих матеріалів.

Випічка лаваша починається з розпалювання тандира. Зазвичай на це потрібно близько 30 хвилин, але пекти можна підготувати заздалегідь, поки ліпляться лаваші. Приготування лаваша в тандирі: процес, що не терпить нюансів

У Тандирі можна легко приготувати шашлик, м'ясо, рибу, овочі, коржики, запекти баранячу ногу, піцу. Це завжди: корисна та якісна їжа, різноманітність страв, зручність у приготуванні та можливість готувати у будь-яку пору року, незалежно від погоди.