Що п'ють із піали?

Головна особливість чаювання з піалою полягає в тій увазі, якою п'є чай людина готова приділити чай. Чашка з ручкою, та ще «підстрахована» блюдцем, надає людині, яка п'є чай, дивовижну свободу дій. У цьому безумовна перевага чайної пари, але це перевага — соціальна, зовнішня.Jan 14, 2016

Треба відразу зазначити, що піала — лише один із способів пити чай у Китаї. Десятки регіонів ізольовано один від одного формували свої звичаї.

Зі спогадів сучасників відомо, що індійський письменник і поет Рабіндранат Тагор пив чай із блюдця, А сама традиція збереглася в Індії досі. Знаменита Тося Кисліцина у радянському кінофільмі "Дівчата" п'є чай із блюдця вже 1961 року.

У Піднебесній чай п'ють з особливих китайських піал ча бей. Спочатку ці глиняні піали використовували лише рису. Потім вони еволюціонували від непоказної глиняної миски до вишуканої порцелянової чашки з витонченим розписом. З розвитком чайних церемоній Чабей стала класичною ємністю для напою.