Що переробляє фруктозу?

Це відбувається у печінці. Однак орган не в змозі переробити велика кількість фруктози. Якщо її занадто багато в раціоні, надлишок перетворюється на тригліцериди. Ці речовини мають негативні наслідки для здоров'я: збільшують ризик ожиріння, формування жирної печінки тощо.

Фруктоза утилізується за іншим механізмом, ніж глюкоза. Надходження великої кількості фруктози не запускає викид інсуліну та лептину – механізм, який служить сигналом насичення. При цьому починається переробка фруктози безпосередньо у жир.

Фруктоза перетворюється на жир. Вона переробляється в печінці, а якщо її стає занадто багато, вона стає жиром і викидається в кров у вигляді тригліцеридів, які є найголовнішим джерелом енергії для клітин.