Алкоголь підпалюється. Через 7-10 секунд напій переливається в чистий келих, а тим часом порожній перевертається нагору дном на серветку. Самбука випивається одним ковтком.
Класичний спосіб підпалювання самбуки вимагає двох келихів, серветки та трубочки, які використовуються для вживання коктейлів. Насамперед, необхідно підготувати трубочку, через яку вдихатимуться пари самбуки. У центрі серветки роблять невеликий отвір, вставляють трубочку на одну п'яту частину.
Самбуку наливають у першу склянку, підпалюють її, а потім переливають на другий і накривають тим, що звільнився. Таким чином склянка, що знаходиться зверху, почне збирати пари напою, що горить. Напій вважається готовим до вживання відразу ж, як згасне полум'я.
В склад самбуки входять винні спирти, аніс та трави. А також цукор. Горять сивушні олії, що мають низьку температуру горіння, через що полум'я має ефектний яскраво-синій колір. До речі, чим довше горить самбукатим більше вигоряє градус.