Що підвищує кислотність сечі?

Кислотність сечі підвищується, якщо в раціоні людини переважає м'ясна їжа, багата на білки. Збільшує кислотність сечі тяжка фізична робота. Молочно-рослинна дієта призводить до того, що сеча стає слаболужною. Підвищення кислотності сечі відзначається при підвищеній кислотності шлунку.

Продукти, що підлужують сечу (підвищують pH): морква, яблука, картопля, диня, груша, помідор, кавун. Продукти, що підкислюють сечу (знижують pH): м'ясо, яйця, сир, йогурт, сир, вівсяна крупа, волоський горіх, арахіс, брусниця, журавлина.

На вагання pH впливають запалення, захворювання сечовивідних та статевих органів, спосіб життя, а також продукти, які були нещодавно з'їдені.

Знижене значення pH (висока кислотність) характерно для зневоднення організму, характерного зокрема для пропасних станів, вираженої діареї, а також може вказувати на цукровий діабет або деякі інші патології; білок в сечі – У нормі не виявляється.