Що потрібно їсти в раках?

Починати варто з великої клешні. Розломивши її навпіл, з насолодою висмоктуємо сік і починаємо розкривати її – руками, зубами чи невеликим ножем. Розкривши, дістаємо м'ясо, з'їдаємо, запиваємо пивом за бажанням. Якщо раки великі, від 70 грам і більше, так само чинимо і з рештою суглобів клешні.

Рак є низькокалорійним продуктом із вмістом жирів менше одного відсотка. У м'ясі вареного раку містяться мікроелементи (кальцій, йод, фосфор, залізо, магній, калій, сірка та кобальт) та вітаміни (C, D, E, K, B1, B2, B12, B6 та фолієва кислота), необхідні для організму людини .

У внутрішній частині голови їстівна вся м'якоть з помаранчевою масою, а у внутрішній частині панцира – біла маса. Шлунок (сірого кольору, знаходиться в голові) їсти не треба. У зябрах може бути бульйон з помаранчевою масою, яку можна їсти. Їстівна й ікра між зябрами, якщо вона є в цьому раку.