Що робити, якщо дріжджове тісто перестояло?

Дістаньте тісто з ємності і добре його розімніть з такою ж силою, як ви його вимішували. Процедура дозволить вийти назовні газам, що зібралися всередині. Потім додайте молока, трохи розбавлених дріжджів, а потім досипте муки. Вимісивши тісто, знову покладіть його в ємність.Apr 1, 2022

Для цього треба розчинити чайну ложку дріжджів 240 мл теплої води і насипати туди столову ложку цукрового піску. Суміш треба залишити на 5-10 хвилин до утворення пухирцевої пінки. У цей час підігрійте опару приблизно до 30 градусів. Дріжджову суміш втручайте до отримання однорідного складу.

Якщо ви бачите, що тісто, поставлене на вистоювання, піднялося надто високо над формою, що воно стало занадто об'ємним, не поспішайте випікати його. Викладіть його з форми на стіл, посипаний мукою, легко і швидко обомніть і знову поверніть у форму.

Приготуйте нову опару, як описано вище і додайте до неї борошна. Співвідношення – 60% борошна та 40% рідини (це найкраще співвідношення для хлібного тіста). Замісіть активну дріжджову суміш у тістоі нехай воно піднімається в теплому, вологому місці. Те, як воно підніметься, може бути показником активності дріжджів.