Що робити, якщо м'ясо жорстке при жарінні?

Якщо ви смажили м'ясо і воно вийшло жорстким, спробуйте протушкувати його в соусі. Приготуйте його із червоного сухого вина або винного оцту. Залийте м'ясо рідиною і дайте йому згасити. Хороший спосіб виправити ситуацію, якщо ви готували стейк з яловичини і він вийшов занадто твердим.Dec 18, 2018

Прискорити денатурацію білка можуть кислоти. Саме тому м'ясо перед приготуванням прийнято маринувати з використанням кислих продуктів оцту, гранатового соку, ківі, кефіру, вина. М'ясо треба солити. Сіль також руйнує білок, внаслідок чого страва виходить м'яким та соковитим.

Якщо ви використовували правильний висівок м'яса, але страва все одно вийшла сухою і жорсткимможливо, ви просто готували його занадто довго. Незалежно від того, як саме ви готуєте м'ясо — варіть, тушкуйте, запікаєте чи смажите, — процеси, що відбуваються всередині, практично ідентичні.

Зробити у шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з нарізаною цибулею і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для пом'якшення яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.