Що робити, якщо тісто на профітролі рідке?

Перш за все, на це явище впливає температура духовки. Її важливо добре прогріти і в жодному разі не ставити еклери або шу в холодну духовку. Адже у кожного інгредієнта у складі тесту своя температура плавлення, і щоб кінцевий результат вас не розчарував, ставте їх у гарячу духовку.

різкий перепад температур. Не можна заздалегідь відкривати дверцята духовки, щоб профітролі або еклери не опали. Також намагайтеся не тупотіти поруч із духовкою, щоб уникнути дефектів. занадто рідке тісто також не дозволить вашим десертам грамотно пропікатися, стати високими та порожніми всередині.

Вводьте яйця поступово, кожного разу перевіряючи консистенцію тіста. Для вимішування тіста використовуйте тільки лопатку або міксер з насадкою «весло». Відсаджуйте еклери зубчастою насадкою («французька зірка») на відстані один від одного. не відкривайте її хвилин 30-40.