Що робити, якщо яловичина дуже жорстка?

Зробити в шматку м'яса невеликі надрізи, покласти в миску з цибулею нарізаною і збризкати трохи оцтом. Поставити у холодильник на 1-2 години. Замість маринаду для «пом'якшення» яловичини можна взяти готову гірчицю, обмазати нею шматок з усіх боків. Гірчиця розпушує волокна.

Фруктові маринади завдяки своїй кислоті роблять м'ясні волокна м'якшими. на 1 кг м'яса Візьміть один ківі або м'якоть 1 лимона. Змішайте м'ясо з фруктовим пюре та залиште на 30 хвилин у холодильнику. Багато кулінарів підтверджують, що м'ясо стає м'якшим, якщо замочити його в червоному вині на 1 годину.

Якщо ви смажили м'ясо і воно вийшло жорсткимспробуйте протушкувати його в соусі. Приготуйте його із червоного сухого вина або винного оцту. Залийте рідиною м'ясо і дайте йому згасити. Хороший спосіб виправити ситуацію, якщо ви готували стейк із яловичини і він вийшов занадто жорстким.

Для того, щоб відварена яловичина вийшла м'якою та соковитої, не слід розрізати її на дрібні шматочки, але й не рекомендується відварювати шматок м'яса вагою понад 2 кг. Щоб відварене яловиче м'ясо вийшло смачним, свіже яловичину слід промити під холодною водою, позбавити зайвих шматків жиру і викласти в каструлю.