Сірководень (Н23) -Безбарвний газ з характерним запахом тухлих яєць (насправді – це тухлі яйця пахнуть сірководнем), на смак солодкуватий.
Запахтухлих яєць" – запах сірководню. Виникає при гниття білка. Разом з почуттям тяжкості та болями в животі після їжі, бурчанням, відрижкою може з'являтися при гастриті зі зниженою кислотністю, стенозі воротаря, дивертикулі стравоходу або шлунка, діафрагмальної грижі та ін.
Сірководень (сірчистий водень, сульфід водню, дигідросульфід) – безбарвний газ з солодкуватим смаком, що забезпечує характерний неприємний важкий запах тухлих яєць (тухлого м'яса). Бінарна хімічна сполука водню та сірки. Хімічна формула – H2S.
Ще небезпечніший «симптом» — запах тухлих яєць. Він може сигналізувати про витік газу. Якщо, увійшовши до приміщення, ви відчули сірководневе амбре, негайно покиньте його. Не вмикайте світло і не чіркайте сірниками.