Що таке фунчоза Вікіпедія?

粉丝, піньінь fěnsī, пал. фенси, повсякденні назви — «скляна, крохмальна, китайська локшина») — страва китайської, корейської, японської та інших азіатських кухонь, яка готується з сухої локшини (т.з. , цибуля та інших овочів.

Фунчоза – це локшина з крохмалю, яку називають ще скляною локшиною, оскільки при варінні вона стає напівпрозорою. Для виготовлення такої локшини використовують крохмаль бобових, маніока, картоплі, канни, рису, у сучасному виробництві застосовують більш дешевий кукурудзяний крохмаль.

Фунчоза містить безліч необхідних хорошого самопочуття та працездатності мікроелементів – марганець, селен, фосфор, залізо, цинк, кальцій та мідь. Локшина багата на вітаміни Е, РР і В. Особливістю продукту є наявність у складі амінокислот, які сприяють створенню нових клітин організму.

Фунчоза – ситна, приємна, але несмачна локшина. Смак скляній локшині надають соуси, традиційно її подають із соєвим соусом. У східній кухні фунчозу солять дуже рідко і не приправляють соусами з запахами, що гостро пахнуть, щоб вони не заглушили її тонкий природний аромат.