Що таке їжа?

sambucus – "бузина") – холодна жельована солодка страва російської кухні, мус з густого фруктового пюре з додаванням для пишності збитих яєчних білків.. Є також рецепти сирного самбука на основі протертого сиру з цукром замість плодового пюре.

Напій виготовляють із пшеничного спирту, цукру, звичайного анісу, зірчастого анісу, витяжки з ягід чи квітів бузини. У деякі сорти додають пряні трави.

Самбуку виробляють на основі анісу та рослинних екстрактів, що і надає їй «той самий» насичений смак. Процес виготовлення напою полягає у отриманні солодкого рослинного настою з подальшою його дистиляцією.

Самбук являє собою мус, виготовлені з пюре яблук і абрикосів. Він відрізняється від муса тим, що вводять сирі яєчні білки. Для приготування 1 кг самбука беруть 20 г желатину.