Що таке кондитерський шпатель?

Шпатель кондитерський (скребок) призначений для нанесення та вирівнювання крему або глазурі по поверхні та боковинам торта.. Шпателі-скребки бувають різної форми – овальної, зубчастої, трапецієподібної. Виготовляються шпателі-скребки із пластику або металу.

Такий шпатель створений спеціально для роботи із продуктом на плоскій поверхні. Їм можна вирівнювати верх торта, розподіляти глазур на мусових тортах, розподіляти начинку в бісквітних десертах та крем перед фінальним вирівнюванням (підготовка перед роботою шпателя із пункту 1).

Шпатель – Інструмент, що використовується в будівництві, при виконанні ремонтно-оздоблювальних робіт і призначений для нанесення декоративних сумішей і розчинів, вирівнювання поверхонь, демонтажу шпалер, видалення старої фарби та штукатурки.

Палетту, у Росії часто називають шпатель, а також кондитерська лопатка. Вона є ідеальним інструментом для поширення айсингу, а також джему, начинки, шоколаду та інших продуктів.