Маскарпоне – це форма молодого сиру родом із Італії. Як правило, маскарпоне роблять із вершків, які отримують шляхом зняття верхнього шару з молока.
Замінити маскарпоні можна або жирним протертим сиром, або сумішшю жирних вершків/натурального йогурту та сиру. Сир маскарпоне насправді – зовсім не сир, а скоріше крем-йогурт. Готують його із свіжих вершків високої жирності: до жирних вершків додають лимонний сік або білий винний оцет і повільно нагрівають.
Маскарпоне – зроблений із вершків, це вершковий сир, з прісним смаком, він не може за визначенням бути крем-Чіз. Сирний сир, або крем-чиз (це практично друга назва такого сиру) має солонуватий смак та більш об'ємний склад.
Основні варіанти заміни
- Сир рікотта – мабуть, найближчий і дієтичний аналог. …
- Крем-чиз. …
- Сметана. …
- Сир або сирна маса зі сметаною – не найкращий варіант для заміни маскарпоне, оскільки жирність цих продуктів навряд чи перевищуватиме навіть 25%. …
- Мацон або грецький йогурт.