Що таке нерафінований тростинний цукор?

Цукор тростинний нерафінований – це неочищений, висушений, кристалізований сік цукрової тростини.

Так чим же корисний цукру з тростини? Нерафінований тростинний цукор у своєму складі має в рази більше магнію, кальцію, заліза та фосфору. Навіть вегетаріанці вживають його як джерело магнію і заліза.

Єдине відмінність нерафінованого тростинного цукру від рафінованого цукру полягає в тому, що перший очищають не до кінця, тобто в ньому залишається якась кількість меляси, що спочатку присутня.

За словами дієтолога, голови клініки «Корекція ваги» Олексія Ковалькова, коричневий чи бурий цукор, який виготовлений з тростини, може бути шкідливіше традиційного. При цьому він коштує дорожче.