Найнижчий пагін обрізається на 2-4 вічка – це буде сучок заміщення, пагони з нього нам знадобляться на плодоношення через рік.
У травні, коли пагони досягнуть довжини 8-10 см, залишають із трьох два найкращих: верхній – для плодоношення, нижній – на заміщення. При цьому пагін, що залишається на плодоношення, підрізають залежно від сорту на 4-14 вічок.
1-й рік – видаляють хворі та сухі пагони. Від молодих гілок залишають 10%, які обрізають на висоті 3 см над другою брунькою; 2-й рік – молоді стебла зрізають на 60% і залишають 3 сильних рукава, вкоротивши їх до 2 бруньок; 3-й рік – нижній пагін (сучок заміщення) підрізають до 2 бруньок, верхній (плодову стрілку) – до 7-14.
Така обрізка не є ідеальною, але часто вона необхідна. Недолік у тому, що подібні дуги менш плодоносні і суцвіття на них легше скидаються. Плодові лози можна і потрібно обрізати на різну довжину. Однак при довжині обрізки, що перевищує відому межу, урожай зростає лише незначно.