Термостатний спосіб виробництва продукції – це такий, за якого сквашування молока і дозрівання кисломолочних продуктів відбувається безпосередньо в споживчій тарі.
Ще один вид жирної сметани – термостатна. Вона відрізняється від звичайної тим, що в молоко додають закваску і сквашують у термостатах за певної температури. Завдяки такому способу обробки термін придатності сметани збільшується. Термостатна сметана, як правило, густіша, ніж звичайна.
Термостатні ряжанка, варенець, кефір чи катик відрізняються від звичайних за смаком – вони не набирають кислотності й мають ніжніший смак, густішу структуру. Однак, користь цих і звичайних кисломолочних продуктів, однакова.
Термостатна продукція – це продукція, яка виробляється унікальним щадним способом, за температури сквашування 20 – 43°С. Підготовлену молочну суміш розливають в індивідуальні баночки, де відбувається сквашування, дозрівання та охолодження продукту.