barista — буквально «людина, яка працює за барний стійкою», бармен, буфетник) – кавовар, фахівець з приготування кави (в основному саме еспресо), що вміє правильно приготувати каву (у тому числі з використанням мистецтва латте-арт) або напої на її основі та подати відвідувачу.
Баріста як готує кави, він створює атмосферу закладу. Майстер повинен вміти спілкуватися з клієнтом, відчувати його настрій, розповісти про напій, техніку заварювання. Співрозмовник, шоумен, виконавець готовий здивувати результатом своєї роботи, спокійно сприйняти критику.
Робота зі смаком: 10 питань бариста
- Як давно ти працюєш бариста і чому вирішив зайнятися саме цим? …
- Із чого починається твій робочий день? …
- Який найпоширеніший напій серед гостей кав'ярні? …
- Чому кава іноді здається кислою? …
- Назви топ-3 твоїх улюблених напоїв. …
- Які способи приготування кави існують?
30 000 – 35 000 руб.