Яблучний бренді кальвадос (calvados) міцний алкогольний напій на основі фруктів (частіше яблук, а також груш), один з різновидів про де-ві (тобто французького бренді). Отримують кальвадос шляхом подвійної дистиляції сидру, який, у свою чергу, є результатом бродіння яблучного сусла.
Кальвадос – яблучний бренді, який можна пити чистим, з кавою, яблучним соком, імбирним елем, водою чи льодом.
Напій гарний як аперитив. У його складі є яблучна кислота, що сприяє активному травленню. Таким чином, чарки кальвадосу достатньо, щоб належним чином запустити роботу шлунково-кишкового тракту перед основним прийомом їжі; У перервах між стравами.
ТОП-3 сортів кальвадосу "Булар":
- Boulard Grand Solage – благородний купаж категорії "fine". …
- Boulard VSOP – аристократичний, злегка різкуватий кальвадос з нотками яблука та деревини у букеті, а також вкрапленнями ванілі та сухофруктів;
- Boulard XO – чудовий діжестив бурштинового відтінку.
Apr 19, 2019