У кефірі містяться пробіотики – корисні речовини, що нормалізують мікрофлору кишечника. Це також корисно для тих, хто сидить на дієті чи стежить за вагою. Зменшиться холестерин. Завдяки пробіотикам при тривалому вживанні кефіру знизиться рівень холестерину в крові та зміцняться судини.
Краще таки вибирати кефір з жирністю 3,2%. Знежирений кефір не містить жирів, і жиророзчинні вітаміни, наприклад, вітамін D, за відсутності молекул жиру не засвоюються. А той же вітамін D необхідний засвоєння кальцію.
Основною сировиною, без якої виробництво кефіру не буде можливим є молоко. При цьому для виробництва кефіру в основному використовується коров'яче молоко, проте в інших країнах іноді для нормалізації може використовуватися овеча або козяче молоко.