Що входить до складу сиру пармезану?

У Пармезані є вітаміни А, групи В, D та K, а також мінерали (кальцій, фосфор). 75 грамів Пармезану покривають денну норму кальцію. У Пармезані є бутирилова кислота – речовина, яка розщеплює жирні кислоти і захищає товсту кишку від зростання ракових клітин.

Якщо обидва сиру порівнювати одночасно, пармезан має більш складний смак, трохи горіховий аромат з трав'янистими нотами. Чим довше витриманий (24, 36, 40 місяців), тим яскравішим є аромат лісового горіха. А у грана подано зазвичай м'якіший і маслянистий смак.

Консистенція Якісний пармезан повинен мати щільну зернисту розсипчасту текстуру. Тому зазвичай його не нарізають, а відколюють. У пармезані не повинно бути типових "сирних дірок".