Що входить до складу винного оцту?

Винний оцет містить оцтову, молочну, пантотенову, винну кислоти, вітаміни А, С, а також мінеральні елементи (фтор, калій, магній, кальцій, фосфор, залізо).

Винний оцет вирівнює артеріальний тиск, зміцнює стінки та очищає судини. Цей продукт є корисним для додаткового захисту організму від респіраторних інфекцій. Винний оцет сприяє схуднення та утримання результатів дієтичного харчування.

Винний оцет буває білий та червоний. Класичний червоний винний оцет роблять з вин на основі винограду каберне, мерло та мальбек. Білий винний оцет одержують із білих сухих вин. Він вважається легшим за смаком, ніж червоний і за ціною він найчастіше дешевше червоного.

Відмінність бальзамічного оцту від винного полягає в наступному: перший одержують із виноградного сусла (пресованого соку, настояного на шкірці), увареного до 30% початкового об'єму, а винний оцет – Це продукт подальшого зброджування вина.