Що входить до складу яблук?

У яблуках містяться вітаміни A, С, В1, В2, РР та Е, а також магній, фосфор, йод, залізо, селен, калій, кальцій та цинк. У сукупності вони надають нам життєвих сил, допомагають справлятися зі стресовими ситуаціями, покращують роботу мозку та зміцнюють серцево-судинну систему.

Через високу кількість винної кислоти та клітковини необмежене вживання яблук може спровокувати нудоту та гастрит. Дієтологи рекомендують є не більше 2-3 яблук в день.

При вживанні свіжого яблука в організм надходять такі речовини: · Пектин – покращує роботу кишечника, очищає його від шлаків; · Вітаміни: Е, група В, провітамін А та аскорбінова кислота; · Мінерали: калій, кальцій, магній, залізо, цинк, хлор, сірка, мідь.

У яблуках міститься багато пектинів – м'яких харчових волокон, які є ентеросорбентами, посилюють перистальтику. кишечника і м'яко позбавляють запорів. Вживання одного середнього яблука на день забезпечує близько 12% добової потреби у клітковині.