Що зазвичай їдять на Великдень?

Цього року свято Великодня – 24 квітня. Головні гастрономічні символи цього дня паска, сирна пасха та фарбовані яйця. На Великдень закінчується Великий піст і починається м'ясоїд, тому пасхальний стіл багатий різними м'ясними стравами – ковбасами, бужениною, холодцем.Apr 17, 2022

Великдень (твірна пасха, паска) – особлива страва з сиру, яка за російською традицією готується тільки один раз на рік – на свято Великдень. Звичай готувати сирну паску відомий у центральних та північних регіонах Росії, тоді як на півдні Росії та Україні Великоднем або паскою називають святковий хліб (пасок).

Що обов'язково має бути на великодньому столі: 7 смачних рецептів

  • Пасхальна паска Звичайно, жоден пасхальний стіл не обійдеться без паски. …
  • Міні-тарталетки з креветками.
  • Сирна пасха.
  • Запечена курка …
  • Овочевий салат …
  • Шоколадні яйця з малиновим мусом.
  • Великодній хліб із яйцями

Які 6 страв повинні бути на великодньому столі

  • Паска з паски зазвичай починається пасхальна трапеза, коли кожен член сім'ї відламує по шматочку і розговляється. …
  • Великдень – сирний десерт.
  • Крашанки та писанки.
  • Закуски …
  • Салати …
  • Гаряче

Apr 26, 2021