Цього року свято Великодня – 24 квітня. Головні гастрономічні символи цього дня паска, сирна пасха та фарбовані яйця. На Великдень закінчується Великий піст і починається м'ясоїд, тому пасхальний стіл багатий різними м'ясними стравами – ковбасами, бужениною, холодцем.Apr 17, 2022
Великдень (твірна пасха, паска) – особлива страва з сиру, яка за російською традицією готується тільки один раз на рік – на свято Великдень. Звичай готувати сирну паску відомий у центральних та північних регіонах Росії, тоді як на півдні Росії та Україні Великоднем або паскою називають святковий хліб (пасок).
Що обов'язково має бути на великодньому столі: 7 смачних рецептів
- Пасхальна паска Звичайно, жоден пасхальний стіл не обійдеться без паски. …
- Міні-тарталетки з креветками.
- Сирна пасха.
- Запечена курка …
- Овочевий салат …
- Шоколадні яйця з малиновим мусом.
- Великодній хліб із яйцями
Які 6 страв повинні бути на великодньому столі
- Паска з паски зазвичай починається пасхальна трапеза, коли кожен член сім'ї відламує по шматочку і розговляється. …
- Великдень – сирний десерт.
- Крашанки та писанки.
- Закуски …
- Салати …
- Гаряче
Apr 26, 2021