Скільки часу потрібно готувати гриби?

Крупно нарізані гриби смажаться 15-18 хвилин, платівки та середні шматочки – 10 хвилин або трохи довше, а дрібним шматочкам вистачить і 5 хвилин. Але краще орієнтуватися на власний смак.

Свіжоморожені гриби готуйте 30–40 хвилин, а вареноморожені – 20-25 хвилин. Сушені беруть тільки для супу, попередньо проваривши їх 20 хвилин. Визначити, що білі гриби готові, нескладно: вони опустяться на дно каструлі.

Варити печериці до готовності потрібно 15 хвилин. Гливи – попереднє варіння (необов'язкове) складе 2-3 хвилини. До готовності варити гливи потрібно 8-15 хвилин. Опеньки – попереднє варіння займе у вас від 6 до 8 хвилин.