Час приготування залежить від того, яку капусту ви хочете отримати: хрумка броколі – 1,5-2 хвилини варіння; злегка хрумка броколі – 3-4 хвилини; м'яка броколі – 6-8 хвилин.
Як визначити стиглість броколі
- Розмір голівки. Її діаметр – 10 см або більше. …
- Колір. З настанням зрілості відтінок із світлого стає темно-зеленим. …
- Від появи сходів до технічної стиглості проходить у середньому 2 місяці. …
- До перших заморозків броколі можна спокійно залишати на грядках, але з пізніше.
Кидайте овочі не в холодну, а в киплячу воду. Воду попередньо потрібно посолити, це дуже важливо – сіль допоможе зберегти у капусті хлорофіл. Варити брокколі потрібно не більше трьох хвилин, а потім вийняти і покласти у холодну воду з льодом. Лід потрібен для того, щоб овоч зберіг колір.