Температура при другій перегонці До 60 градусів брага гріється досить повільно. З 60 до 78, це відбувається дуже швидко. З 78 починаємо збирати голови самогону. Десь на 95–96 закінчуємо відбір тіла.
Але все ж таки рекомендується робити це до міцності дистиляту в струмені близько 50% (використовуйте спиртометр і мірний циліндр). Термометр у цей момент повинен показувати 90-93 ° C.
Щоб отримати якісний самогон, за допомогою самогонного апарату, при процесі перегонкинеобхідно витримувати температуру від 78 до 93 градусів. Саме в цьому діапазоні, повинна переганяти брага.
Момент закипання браги. Після того, як брага почне кипіти, можна включати охолодження холодильника. Робити це раніше – витрачати воду дарма. Етиловий спирт, що не містить сторонніх домішок, кипить при температурі 78,4 ° С (при умови, що атмосферний тиск буде не вище 760 мм.