Зберігання копченої риби у квартирі При кімнатній температурі рибу можна тримати до 12-24 годин. Її бажано помістити на підвіконня, де достатньо циркулює повітря.
Встановлені санітарні норми свідчать, що час збереження в холодильнику становить до 10-14 днів. кімнатних умовах при збереження прохолоди – чотири доби. Можна використовувати морозилку, але в цьому випадку консистенція та смак будуть зіпсовані, їсти таку страву можна, але користі від неї буде мало.
У вакуумному пакеті свіжа риба без холодильника залишиться придатною три доби і навіть довше, якщо тримати її у прохолоді. Термічно оброблені дари моря та страви з ними також небажано залишати в теплому приміщенні довше, ніж на кілька годин.
Як зрозуміти, що зіпсувалася риба
- наявність липкого шару. Він з'являється тільки на свіжій тушці, коли вона починає псуватися;
- поява різкого неприємного запаху. Він виникає як у свіжому м'ясі, так і копченому та солоним. …
- утворення плям молочного кольору. …
- жовті зябра та каламутні очі. …
- поява слизу при натисканні.