Зберігання пророщених зерен Пророщені зерна чи страви їх краще вживати відразу, але можна зберігати у холодильнику до 3-4 днів. Якщо при зберіганні в холодильнику розмелена пророщена пшениця потемніла (окислилася), особливо в суміші з горіхами або іншими добавками, її не слід вживати.Apr 26, 2015
Пророслі насіння для більшості з нас – незвична їжа, тому вводити їх у раціон потрібно акуратно та поступово.
- Почніть додавати проростки до салатів або супів.
- Ретельно пережовуйте паростки, перед вживанням можна подрібнити їх у блендері.
При правильному посіві у землі насіння проростають через 2-7 днів, за температури 21-32 ºС. Цінні насіння краще пророщувати перед посадкою, щоб переконатися в їх цілості та здатності до зростання. Якщо ви ніколи не пророщували насіння, ознайомтеся з основами пророщування та почніть з одного або двох насіння.
пророщувати насіння необхідно у чистій, бажано структурованій воді. при оптимальній для конкретної рослини температурі (для холодостійких овочів 18-25 ° С, теплолюбних – в інтервалі 25-30 ° С.) важливо забезпечити доступ повітря до насіння (вони не повинні бути вкриті водою повністю)