Скільки потрібно замочувати булгур?

Замочування булгура Води має бути приблизно в півтора рази більше, ніж крупи. Місткість закривають кришкою, замотують рушником і залишають на 30 хвилин. Тільки після цього можна приступати до варіння. Якщо витримати булгур у воді довше, 40–50 хвилин, його можна буде остудити та використати без подальшого варіння.

Булгур промити і залити холодною водою на ніч (Не менше 8-10 годин). Родзинки промити і теж залити водою на ніч. Вранці промити булгур. Залити окропом на 5-10 хвилин або просто підігріти в мікрохвильовій печі.

Середній час приготування булгура складає 20 хвилин. Варити цю крупу можна і на воді, і на м'ясному або овочевому бульйоні. Співвідношення рідини до продукту йде один до двох – тобто на одну склянку булгура — на дві склянки води чи бульйону.

Булгур: як готувати Дуже дрібний булгур можна не варити, а просто залити окропом. Для виразного смаку, булгур зазвичай обсмажують на олії, після чого варять близько 20-30 хв або просто заливають окропом.