Скільки спирту з 10 кг цукру?

Для гексоз добрим виходом вважається 0.6 літра з 1 кілограма, для крохмалю 0.62 літра з 1 кілограма. ;При виготовленні браги було використано 10 кілограм сахарози. Теоретичний вихід спирту становитиме 10*0.649=6.49 літрів абсолютного спирту – еталонне значення.2 Nov 2018

У середньому 1 кг цукру дає 510 мл спирту-сирцю або (залежно від фортеці спирту) літр якісного алкоголю міцністю 40⁰.

Зі 100 г цукру виходить приблизно 60 г спирту. Таким чином, якщо в одному літрі сусла міститься 100 г цукру, то отриманий після зброджування продукт матиме 6 градусів фортеці.

Вихід продукту сировини, і від конструкції апарату, який застосовується для перегонки. Середній показник виходу під час виготовлення самогону, що має міцність 40 °: 1 кг цукру = 1 л самогону.